Welcome to the SR20 Community Forum - The Dash.
Register
SR20 forum logo

Thread: What Did You Do To Your B13 Today?

+ Reply To Thread
Posts: 4,121-4,130 of 4,489
2016-04-21 19:00:57
#4121
Originally Posted by 93serprise
Put my nx2000 on ramps to try and figure out what the hell is wrong with it. Can't easily pass 4k rpms in any gear it seems. In neutral I can Rev to about 5k max before it feels like it hits a wall. I love the car but this is taking away my enjoyment

Sent from my magic time machine after inserting crystals.


Sounds maf related. Any cel?
2016-04-21 19:49:42
#4122
What Did You Do To Your B13 Today?
No cel at all and no codes using datascan. I replaced dizzy; cap/rotor,plugs, ignition coil, fuel filter and fuel pump. Maf puts out correct signal too at .6mv after regrounding. It's driving me nuts

Sent from my magic time machine after inserting crystals.
2016-04-21 20:10:46
#4123
Mesh grille FTW.
I plan on being an exact twin to Eggman, but in TK3 Sapphire Blue Metallic. I finally have all my Tsuru parts and rest of hardware for the JDM GT-S bumpers and skirts. Now I need to get started on paint and body prep.
Question is should I go solid TK3 or do two-tone with a dark gray metallic on the lower portions like the JDM two-tones?
2016-04-21 20:11:55
#4124
What Did You Do To Your B13 Today?
Solid Imo

Sent from my magic time machine after inserting crystals.
2016-04-21 20:56:42
#4125
Originally Posted by 93serprise
No cel at all and no codes using datascan. I replaced dizzy; cap/rotor,plugs, ignition coil, fuel filter and fuel pump. Maf puts out correct signal too at .6mv after regrounding. It's driving me nuts

Sent from my magic time machine after inserting crystals.


Check your tps is set correctly and reading properly.
2016-04-21 21:11:13
#4126
What Did You Do To Your B13 Today?
Here is the strange part...tps reads 4.3v at wot with the engine off....if I start the car and Rev it, I may get to around 3.0v tops. I've tried 2 different tps. Hoping it's not the ecu or wiring.

Sent from my magic time machine after inserting crystals.
2016-04-22 16:41:10
#4127
Yesterday, I yanked my ECU, cracked it open, and got to work installing my NEMU and Innovate LC-2. Today, I finished up the wiring, sealed it up, and wired up my breakout box.

Now it's time to load the oem SR20DE TCD, get a wideband bung welded in, install the sensor, and soon I'll be getting some remote tuning from John!

I'll avoid adding gauges to my dash unless I go turbo, so my wideband setup won't include an AFR gauge. That info will just be for the ECU and tuning purposes.



The three cables coming out the bottom, from left to right, are: NEMU USB cable, Innovate LC-2 wideband (black and red are ground/power, the other two are the 0-5v outputs. I'm using the yellow one in the breakout box,) and NEMU breakout box cable.



Here's my soldering job that looks like garbage, but seems to be good enough, according to my continuity testing. The true test will come later. Wideband ground and switched 12v on the left, NEMU consult wires on the right.



Wideband 0-5v going into ACD0 in the breakout box.



A pretty compact setup that should add lots of functionality!
Last edited by vorin on 2016-04-24 at 14-46-10.
2016-04-24 14:46:27
#4128
fixed pics
2016-04-24 23:13:24
#4129
For the first time in 16 years, I turned the ignition key...
2016-04-24 23:48:48
#4130
I drove around the block!

The above sentence deserves an exclamation point because it did it under the power of a Nismotronic, which logged that lengthy adventure!

Now I'll be able to take it to the shop to get the wideband sensor installed!
+ Reply To Thread
  • [Type to search users.]
  • Quick Reply
    Thread Information
    There are currently ? users browsing this thread. (? members & ? guests)
    StubUserName

    Back to top